Anmäl dig till höstens tennisträningar!

Nu är det äntligen dags att anmäla sig till höstterminens tennisträningar!

Vi har något för alla åldrar och nivåer, för mer info och anmälan, klicka på någon av kurslänkarna:

Sista anmälningsdag för hösterminens kurser är 15 augusti.

Familjetennis 4-6 år –   https://www.matchi.se/forms/l0H1QdBqbVrfdIpxyjz4?returnUrl=%2Ffacilities%2Fhudiksvalltk  
Familjetennis är en lekfull introduktion till idrottandet och tennis där förälder och barn deltar tillsammans. Träningen sker i en trygg miljö, där glädje och gemenskap främjas av våra ledare och syftar till att öva upp barnens koordination och rörlighet. En stor del av träningen består av rörelselekar kombinerat med en del övningar/lekar med boll och racket. Grupperna består av 6-12 elever och 1-2 tränare. Racket och övrig utrustning finns att låna för nybörjare.

 

Tennisskolan består av MiniTennis, MidiTennis, MaxiTennis och Hårdboll. Tränarna gör en bedömning om vilken bolltyp och banstorlek som passar bäst eleverna. Det blir då lättare att spela tennis och eleverna får en effektivare inlärning och större glädje och känsla för spelet. Vi lär även ut grundläggande motorik och koordination som en del av träningen, vilket skapar bättre förutsättningar för våra elevers utveckling. Vi rekommenderar alla våra spelare att spela minst två gånger/vecka för att skapa så bra utvecklingsmöjligheter som möjligt, två till fyra gånger/vecka för tävlingsspelare.


Morgontennis på lördagar för medel/avancerade spelare där vi mixar poängspel, teknikträning och taktik för singel och dubbel. Tränarledda pass var tredje vecka.

En kurs för nybörjare/fortsättningsgrupper som vill lära sig eller fortsätta utveckla sina tenniskunskaper. Vi går igenom slagteknik, poängspelsövningar och anpassar träningarna efter nivån på gruppen. Racketar finns att låna om man inte har eget dom första gångerna.

Hoppas vi ses till hösten!

Med vänliga hälsningar
Hudiksvalls Tennisklubb

Posted in Okategoriserade.