Juniorer

HTK erbjuder tennisskola för barn/ungdom under höst, vår och sommar.
Vid frågor kring tennisskolan eller anmälan kontakta chefstränare Erik Nyman via:
E-post: hudiktennis@gmail.com
Telefon: 076-84 42 482

Turordningen är:

– Spelare som spelat i tennisskolan terminen innan vid anmälning INNAN sista anmälningdag.
– Spelare som anmält sig men inte fått plats.

Sista anmälningsdag för hösterminen 2017: 14 augusti

Efter anmälningstidens utgång tar vi löpande emot anmälningar och försöker i mån av tid och plats placera in alla spelare i lämpliga grupper.

Höstterminens träningar startar 28 augusti och avslutas efter 15 december.

Anmälan avser HT17 och VT18. Önskar ni avsluta träningen efter HT17 måste ni skicka mail till hudiktennis@gmail.com innan 10 december. Om ni inte avanmäler er förutsätter vi att ni önskar fortsätta VT18 och ni behöver inte göra något.

ANMÄL DIG HÄR!

PLAY AND STAY

I HTK följer vi Play & Stay. Play & Stay handlar om att introducera tennisen på ett lättsamt och lekfullt sätt. Genom anpassad utrustning och modern pedagogik ska man redan från det första träningstillfället kunna serva, spela och räkna. Vi hoppas att du som förälder vill stötta ditt barn i denna utveckling, barnen kommer att lära sig tennis både bättre och snabbare än om han eller hon börjar med vanliga bollar för tidigt.

Denna introduktionsvideo visar fördelarna med Play & Stay – Se videon här

Juniorverksamheten

I HTKs juniorverksamhet erbjuder vi ett antal olika modeller för spelare under 18 år. Hela konceptet bygger på att man anpassar utrustningen efter spelaren för att uppnå en så effektiv inlärningsprocess som möjligt. Gemensamt för alla nivåer och grupper är fokus på koordination och rörelseförmåga då dessa är viktiga byggstenar för att utvecklas till en duktig tennisspelare. Här nedan kan ni läsa om modellerna för att veta vilken modell som lämpar sig bäst för ditt barn.

HTK rekommenderar alltid att spela fler än en gång i veckan. Spelar man ”bara” en gång så kan man uppleva att man inte utvecklas så mycket. Vi rekommenderar att starta upp med 2 gånger med HTK och att ni ser till att leka lite mellan passen hemma eller varför inte hyra en timme och spela i HTK-hallen.


MiniTennis ca 5-8 år

I Minitennisen fokuserar vi på bollekar och rörelse i olika former. Vi kastar och fångar mycket boll för att skapa en god bollvana.  Målet är att ha kul på banan och lära sig tennis på ett lekfullt sätt, samt förbereda barnen för att kunna spela Miditennis över stort nät. I minitennisen tränar man med mjuka bollar och små racketar på en mindre bana. Tränaren leder träningen och föräldrarna är med sitt barn och spelar under instruktion av tränaren i 50 min.

 

Tennisträning

1-2 gånger/vecka (50 minuter/pass).

Bana och Boll

Minitennisbana och minitennisbollar.

Tävling

IF SO MiniTour

Avgift höstterminen 2017

1h/vecka: 600 kr/termin
2h/vecka: 850 kr/termin


MidiTennis ca 8-10 år

Miditennis är steget efter minitennisen. Här spelar vi på fullstor bana med indragen baslinje, samt med Midiboll som är 50% mjukare än en vanlig boll. I Miditennisen fortsätter vi att träna på koordinationen och rörelseförmåga då dessa två områden är mycket viktiga för utvecklingen. Det läggs också fokus på grundläggande tennisteknik och framförallt mycket fokus på serve.

Tennisträning

1-3 gånger/vecka (60 minuter/pass).

Bana och Boll

Miditennisbana och miditennisboll.

Tävling

IF SO MidiTour

Avgift höstterminen 2017

1h/vecka: 850 kr/termin
2h/vecka: 1500 kr/termin
3h/vecka: 2000 kr/termin


MaxiTennis ca 10-13 år

Maxitennis är steget efter Miditennisen. Här spelar vi på fullstor plan med en tennisboll som är 25% mjukare än en vanlig boll. I Maxitennisen fortsätter vi att träna på koordinationen och rörelseförmåga då dessa två områden är mycket viktiga för utvecklingen.Här är det också fokus på grundläggande tennisteknik och framförallt mycket fokus på serve. En viktig del av Maxitennisen är att bli bekant med tävlingsmomentet.

Tennisträning

1-3 gånger/vecka (60 minuter/pass).

Bana och Boll

Helbana och maxitennisboll.

Tävling

IF SO MaxiTour

Avgift höstterminen 2017

1h/vecka: 1000 kr/termin
2h/vecka: 1800 kr/termin
3h/vecka: 2475 kr/termin


UngdomsTennis/Hårdboll ca 11-18 år

Hårdbollstennis är steget efter Maxitennisen. I hårdbollstennisen spelar vi med vanlig tennisboll på fullstor bana.Här fortsätter vi att träna på koordinationen och rörelseförmåga samt fortsätter utveckla teknik och taktik i spelet, och lägger lite mer fokus på poängspel.

Tennisträning

1-5 gånger/vecka (60/90/120 minuters/pass).

Bana och Boll

Helbana och maxitennisboll.

Tävling

HTK Klubbmästerskap

Avgift höstterminen 2017

1h/vecka: 1000 kr/termin
2h/vecka: 1830 kr/termin
3h/vecka: 2520 kr/termin
4h/vecka: 3000 kr/termin
5h/vecka: 3375 kr/termin


Träningsavgiften skall betalas i sin helhet för den träningssäsong som man har anmält sig till. Detta gäller även om man inte är närvarande på alla träningar eller väljer att sluta under terminens gång. Spelare skall även vara medlem i HTK under aktuellt år för att kunna delta/prova på i HTKs verksamhet. Medlemsavgiften för juniorer är 175kr/år.